dijous, de juny 25, 2009

Sessió I: Iniciem el curs!

Un cop presentat el curs i feta la benvinguda, continuarem amb una dinàmica (baròmetre de valors) que ens ajudarà a clarificar quins valors entren en joc en la nostra pràctica educativa. A partir d'aquesta activitat, veurem quins valors compartim, en quin model de valors ens situem i què diferencia els valors dels joves de la generació Einstein o nadius digitals dels nostres, dels immigrants digitals.

Després de clarificar què entenem per valors, continuarem la sessió parlant del tipus d'alumnat que trobem avui a les notres aules. Iniciarem aquesta segona línia de treball visualitzant el següent vídeo (si voleu saber alguna cosa més cliqueu aquí):



Un cop analitzem quins trets pensem que són certs i quins no, començarem a introduir com la tecnologia i el domini informàtic són part de les habilitats d'aquests joves. Tot seguit, pasarem a parlar de les possibilitats de les TIC per apropar-nos a la forma d'entendre el món d'aquesta generació, veient les possibilitats que ens ofereix la web 2.0.